Zloději duší

Američtí filmaři mohou za to, jak se celý svět dnes dívá na woodoo. Většina světa je má za temné čarodějnictví, které je spojeno s negativními sílami, záhrobím a proměnou v zoombie. Samozřejmě, že vše je ve skutečnosti zcela jinak.

Woodoo je prostě náboženství, jako jiné, které praktikují v jiných koutech světa. Není třeba se ho bát. Není nutné jím opovrhovat.

 O Woodoo

Původní náboženské tradice přežily francouzské kolonizátory i přísný diktátorský režim. Woodoo sem přinesli dávní předkové z kmenů Jorubů, Kongů a Fonů ze západní Afriky. Existují dva druhy woodoo. Bílé, které člověku pomáhá a jež vykonává kněz jemuž se říká houngan a pak je tu ještě černé woodoo, které se věnuje černé magii a kletbám.

 Bokori

Černé woodoo pak provádí tzv. bokori, čili zloději duší. Woodoo na Haiti praktikuje většina původních obyvatel, a to i přesto, že se 80% z nich dnes hlásí k římskokatolické církvi. Jelikož však houngani (knězové bílého woodoo) nikdy nepracují pár dní po měsíčním úplňku a ani v době těsně po západu slunce, svět patří temné straně Woodoo. Je to prý proto, že se na zemi v těchto chvílích otevírají pekelné brány a bílé woodoo není dostatečně silné na to, aby se temným silám postavilo. Silné jsou však bokori. Ti se shromažďují v tajných sektách Bizango a Cochon Gris. A ani Haiťané o nich příliš nemluví. Prozradili, že lidé v těchto sektách přináší lidské oběti, provádějí černou magii, vznášejí kletby a své nepřátele se snaží proměnit v zombie.

 Proměna v Zombie

Bokori na Haiti ve skutečnosti nečarují, používají prášek z ryby zvané čtverzubec, což je velmi silný jed, až 1200x silnější než kyanid. Prášek se vyrábí v červnu, kdy je jedu v rybách nejvíce. Pak už jen stačí, aby hotový prášek nasypali do bot anebo foukli do tváře a kouzlo je hotovo. Dotyčný okamžitě “zemře”, ale jen na pohled, protože jed způsobí úplnou paralýzu, zastaví všechny životní funkce, mozek a smysly fungují normálně a dokonce i srdce bije dál, jen ho není slyšet. Neuslyšíte ho ani přes ten nejlepší stetoskop.

V tomto stavu je tak člověk za plného vědomí, avšak bez možnosti jakkoliv reagovat, pohřben zaživa. Zajímavé však je, že oběti svůj pohřeb obvykle přežijí, protože bokori pak dotyčné po nocích vykopávají a s pomocí durmanu a atropinu je opět přivádí k životu. Dělají z nich zombie. Oběti to samozřejmě významně poznamená. Navíc na Haiti funguje nepsaný zákon, podle něhož nesmí nikdo podat zombie jídlo a nesmí se k ní ani přiblížit, aby se také nenakazil.

 Proč to bokori dělají?

Je to jednoduché, někdy si to zaplatí lidé, kteří se chtějí zbavit nepřítele a někdy se tímto způsobem vyrábí levná pracovní síla. Člověk takto navrácený zpět do života je snadno zmanipulovatelný a dlouhodobá otrava vede k závislosti na narkotikách. Bokori toho využívají a nechají je dřít od rána do noci na svých plantážích, čehož jsou schopni jen proto, aby dostali svou potřebnou dávku halucinogenu. Haiťané se zombie velice bojí a tak raději při pohřbu svým milovaným ještě stínají hlavu.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Kartářka Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60

Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62

Moje stránka, otázky a ohlasy

Podobné články

Sluneční bouře nás může zahubit

Sluneční bouře, čili erupce na Slunci, to je pro vědce velký strašák. Může mít totiž ohromný dopad na naši Zem. Erupce na Slunci o síle, jež zasahují až naši Zemi, se odehrává zhruba jednou za 100 let. Cítíte se v posledních dnech divně? Nejste ve své kůži a jste unavení? Nejspíš je tomu tak proto, že Zem zasáhla sluneční erupce, největší za posledních 10 let.

Karma v astrologii

O karmě se mluví na každém rohu, jen málokdo však ví, co ve skutečnosti znamená. Tedy pokud pomineme to, že pod karmou se schovává i název pro topné zařízení. Faktem ale je, že jistá spojitost zde je, také umí pořádně zatopit. Ve skutečnosti je však vysvětlení poněkud složitější. Karma představuje přírodní zákon příčiny a důsledku. V astrologii to pak znamená přenos toho, co jsme v minulosti vytvořili (dobré, ale zejména to zlé) do současných životů, v nichž se nám to v ještě větší míře vrací zpět.

Výklad tarotu – kolo štěstěny

Karty tarotu jsou populární pro formu zábavy, ale i skutečné předpovědi budoucnosti. Kartářky na celém světě s nimi pracují po několik století a karty jsou stále hodně oblíbené. Celkově je v balíčku 78 karet, jež jsou rozděleny na velkou a malou arkánu. První jmenovaná má ve svém obsahu 22 karet, malá arkána karet padesát šest.