Mentalismus

Když se řekne mentalismus, nejspíše se většině vybaví smyslný blonďáček s kučerami, který tak bravurně před lety ztvárnil Mentalistu, hlavního hrdinu ve stejnojmenném seriálu. Nutno také říct, že dříve než se Simon Baker v této roli objevil, u nás o nějakém mentalismu tušil jen málokdo. Dnes si tento pojem lidé spojují alespoň s tímto sexy mužem.

Co je tedy mentalismus?

Oficiálně je mentalismus sice podoborem kouzelnictví, avšak mentalisté svých úžasných výsledků dosahují bez toho, aby k tomu užívali nějaké triky anebo podvody. Nepotřebují k tomu mít dokonce ani šikovné a hbité ruce. Mentalisté musí být velice chytří a hlavně znalí psychologie. Mentalismus totiž funguje na psychologických principech a mimo ní pak užívá ještě i hypnózu, sugesci, jasnovidectví, telekinezi, psychokinezi anebo také čtení myšlenek.

Důležitou znalostí, kterou musí mentalisté také ovládat je řeč těla.

 Kdo může být mentalista?

Kromě toho všeho, proto, aby mentalista mohl vykonávat svou práci, je zapotřebí, aby měl vyšší mentální schopnosti, byl charismatický a zkušený a rovněž musí vědět, co dělá, aby mu diváci uvěřili. Lidé si skutečně musí myslet, že má skoro nadpřirozené schopnosti, když toho dokáže tolik odhalit. A ano, musí si také všímat i těch nejmenších detailů a musí umět luštit i různé šifry. Mentalisté dokáží nejen zaujmout vaši pozornost, ale dokáží pobavit úplně kohokoliv.

 Historie mentalismu

Mentalismus ve spojení s kouzelnictvím to jsou obvykle spiritualisté a vyvolávači duchů, kteří se objevovali již v 19. století. Pravdou však je, že jeden z prvních záznamů o mentalismu pochází dokonce z roku 1572. Mentalismus tehdy užíval již jeden z prvních kouzelníků Girolamo Scott. Dnes se kouzlení a mentalismus již povětšinou nesměšuje.

Momentálně jsem offline (Na Vaši otázku odpovím do 24 hodin.)

Kartářka Karin - snář a výklad snů

Znamení Štír
Specializace Výklad významu snů
Zaměření Kyvadlo, magie, tarotové karty

Většina snů má buď zcela zřejmý nebo skrytý význam. Jmenuji a Karin a zabývám se výkladem snů, které často bývají předzvěstí budoucnosti Vaší nebo vašich blízkých. Sny často také zobrazují Vaši přítomnost a Vaše skutečně city a pocity. Odhalím skutečný význam těchto snů a pomohu Vám vyřešit současné i budoucí problémy. 

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60

Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62

Zašlete mi SMS ve tvaru SEN datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 62

Moje stránka, otázky a ohlasy

Podobné články

Rozzuřili jste býka? Utíkejte!

Psychická vyrovnanost a duševní aspekty mohou být do jisté míry určeny právě znamením a vaším ascendentem. Pokud se k tomuto tvrzení stavíte odměřeně, stačí jen navázat na astrologii jako disciplínu. Zabývá se totiž nejen hvězdami, důležitou roli v ní hraje i měsíc. Ano, právě ten měsíc, který je tím, kdo vám určuje vaše místo ve zvěrokruhu. Měsíc, jak známo, oplývá kupříkladu mocí řídit moře, na něž je technika i člověk krátký. Získává také kontrolu nad zvířaty a v neposlední řadě ovlivňuje i člověka.

Co je to numerologie

O numerologii se toho píše a publikuje hodně. Má stále vzrůstající popularitu, protože podle jejích základů lze například pro svůj velký den, tj, svatbu vybrat nejvhodnější den dle správných vibrací. Také je podle numerologie možno vybrat i jméno pro své dítě, aby v kontextu s příjmením nebylo moc komicky zatíženo a dítěti tak bylo předurčeno prožít úspěšný život.