Mýty o Wicca

I když jsme v jednadvacátém století, stále jsou čarodějnice nepochopené. A to je dokonce v roce 1986 v Americe legalizoval odvolací soud. Nevěříte? Vážně, ten čarodějnictví dokonce uznal za náboženství. Přesto i po tolika letech si však většina světa myslí, že čarodějnictví patří do pohanství.

Co je Wicca?

Wicca je formou novodobého čarodějnictví, novopohanské náboženství, které je oficiálně uznávané. Vzniklo v padesátých letech minulého století. Má v sobě sice prvky pohanských náboženství, hlavně těch keltských, ale i antických a germánských. Uznává lidové tradice a užívá ceremoniální magii. Uznává dvě božstva. Prvním je Bohyně spojovaná s měsícem a druhým je Rohatý bůh. Typickým symbolem je pro ně pentagram v kruhu. Náboženství založil Gerald Gardner. Bohužel do dnešních dnů o něm koluje řada nepravd, polopravd a mýtů.

 Mýty o náboženství Wicca

  • Spousta lidí si myslí, že jde o starodávné pohanské náboženství. Ve skutečnosti je sice založeno na evropských pohanských obřadech a rituálech, ale v reálu jde o moderní náboženství.

  • Spousta lidí tvrdí, že Wicca není skutečné náboženství. V reálu je v Americe skutečně uznaným náboženstvím. Dokonce jim stát New Jersey uznal osm svátků, v jejímž rámci děti z rodin, kde toto náboženství uznávají, nemusí jít do školy. V jiných státech je tomu však jinak. Existuje spousta zemí, kde náboženství Wicca označují za sektu.

  • Náboženství Wicca je často spojováno se satanismem. I proto lidé věří, že jsou zlí a jejich kouzla a rituální magie je pouze temná a prováděná pouze proto, aby lidem uškodila.

  • Wicca je přitom založena na přírodě. Věří v to, co naši předkové. Součástí je i podávání obětin bohům. Jde obvykle o chléb, ovoce, víno, nebo květiny, žádné lidské oběti nebo snad srdce dívčino a oko mladíka.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Zdeňka - budoucnost dítěte

Znamení Beran
Specializace Andělské karty, tarotové karty, astrologie
Zaměření Dětské horoskopy, budoucnost dítěte

Specializuji se na výklad budoucnosti dětí, protože vím, že mnohé z ní se dá často ovlivnit a pozměnit k lepšímu. Vyložím Vám životní cestu a významné okamžiky, které Vašeho potomka čekají a na které je vhodné se připravit. 

Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60

Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61

Zašlete mi SMS ve tvaru RADA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 61

Moje stránka, otázky a ohlasy

Podobné články

Magie svíček

K magii patří svíce odjakživa, přesněji asi od doby, kdy docházelo k rituálům uctívání ohně. Tehdy se k očištění domova užíval oheň, jenž měl tu moc likvidovat nečisté síly a negativní energii. Později se k těmto rituálům začaly užívat svíce. Proto plameny svící v sobě skrývají ohromnou moc a představují dodnes velmi důležitou součást těch nejrůznějších obřadů, rituálů a magického čarování.

Číslo domu - numerologie

Všude okolo nás jsou čísla, doprovází nás od našeho narození až po náš konec. Ovlivňují náš život, naše štěstí i pocity, a to možná i víc, než bychom vůbec předpokládali. Možná si uvědomujete jejich vliv v souvislosti našeho narození, napadlo vás však, že vaše rodinné štěstí může viset i na adrese, čísle domu a bytu, v němž bydlíte?