Bibliomantie

Budoucnost se dá předpovídat tím nejrůznějším způsobem. Velmi zajímavým způsobem je věštba za pomocí knih. Termín bibliomantie pochází z řeckého biblos, což znamená knihu nebo papír.

Původně patřila bibliomantie k těm nejsnadnějším a nedostupnějším věšteckým metodám, protože je mohl praktikovat kdokoli, kdo uměl číst. K věštění se ponejvíce užívala Bible, i když není to povinnost, věštit však můžete z jakékoliv posvátné knihy. Mocnou knihou prý je i I-ťing. Věštilo se tak ponejvíce mezi 4.-14. stoletím. Této věštecké metodě holdovali králové i biskupové. Metoda však pochází ještě z hlubší minulosti. Odhaduje se, že metoda má 3000 let. A první knihou, z níž se věštilo nebyla Bible, ale I-ťing. Dodnes tento způsob věštby užívají některé náboženské řády a skupiny. Kniha jim dokáže poradit.

 Jak se věští s pomocí bibliomantie?

V klidu se usaďte tam, kde vás nikdo nebude rušit a vy se budete moci soustředit, vezměte do rukou knihu, zavřete oči, několikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte a otevřete knihu namátkou. Se stále zavřenýma očima do knihy zabořte prst a tam najdete svou odpověď na otázku, kterou si kladete. Jiným způsobem věštění je to, když se zavřenýma očima v knize tužkou vyznačíte slova-text, který je vaší odpovědí.

 Bibliomantie v novém pojetí

Dnes se k věštění užívají nejen posvátné knihy. Významná pak je i volba knihy z níž se rozhodnete věštit. Bibliomancii můžete užít i v případě, když se chcete dozvědět něco víc o nějakém člověku. Půjčte si od něj knihu, prohlédněte si ji, co vám nabízí a následně ji v podobě výše uvedeného rituálu náhodně otevřete na nějakém místě a přečtěte si vaši věštbu. Možná vám zpočátku text nic neříká, ale dejte tomu čas, zkuste se nad tím vším zamyslet.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60

Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60

Moje stránka, otázky a ohlasy

Podobné články

Numerologie – číslo 1

Numerologie je populární nauka o významu čísel. Pracuje se s tím, že konkrétní číslo má vliv na osobnost, jeho charakter. Nejčastěji se stanoví podle data narození, ale i podle jména. Pokud je zapotřebí určit a předpovědět událost, je vhodné předem si nechat numerologem osud vypočítat. Každé číslo totiž má své specifikum.

První astrologický dům

První astrologický dům je o našem já. Prezentuje základní rysy naší osobnosti. To, jaký máme fyzický vzhled, jaký máme temperament, jaký jsme tělesný typ, jaký je náš zdravotní stav a jaký je náš vztah k životu. První dům dost významně ovlivňuje i to, jaký děláme na druhé první dojem, čili jak působíme na lidi a také, jak hledíme na druhé i to, jaký je náš postoj k okolnímu světu.

Kategorie: Astrologie Duchovní život Zdraví

Výklad tarotu rytíř mečů

Tarotové karty se užívají zejména k vykládání budoucnosti, odpovídání na otázky, se kterými si jedinci nevědí rady. Slouží k tomuto účelu bezmála několik století. V poslední době se na karty obrací i jedinci, kteří berou výklad spíš jako zábavu. Nicméně to, že karty existují několik stovek let je vizitkou samotnou.

Jak se k sobě hodí Beran a Býk

Znamení zvěrokruhu, která spolu sousedí, mohou mít také blízko k sobě v osobním životě. Vládne mezi nimi totiž dost vášnivé napětí, které pokud se rozhoří, nemá takřka konce. Je sice někdy o vášeň různorodou a to jak spalující, tak vysilující, ale paradoxně oba dva toto silně milují a je jim to příjemné.