Výklad z tarotových karet – BLÁZEN

Balíček tarotových karet se skládá z velké a malé arkány. Nyní se podíváme na velkou arkánu, konkrétně kartu s názvem „blázen“. Je vůbec první kartou velké arkány, označována také číslem „0“, jako počátek.

Co karta znamená?

V kartě „blázna“ je zapotřebí hledat význam, který koresponduje s novým počátkem. Na nadarmo je totiž právě tato karta první z celé velké arkány. Může se jevit jako čiré bláznovství, kdy se má tazatel vrhnout do něčeho nového, neočekávaného a svéhlavě jít do toho. Ale také může značit odpoutání se od tíživých záležitostí. Záleží samozřejmě, jakým způsobem se výklad karty provádí, a také v jaké kombinaci s jinými kartami je.

Pozitivní významy

Blázen je nejen nový počátek, ale i vrhnutí se do něčeho nového. Může značit podporu, nebát se změn, udělat první krok k něčemu novému. Dokonce zbavuje tazatele možných rizik, nabádá ho k troufalým činům i těm, které jsou vskutku riskantní záležitostí. Občas je prostě lepší moc nemyslet, nepřemýšlet a prostě to zkusit. Důležité je, že karta hovoří o svobodě, spontánnosti a oproštění se od závazků, které jedinec má.

Negativná významy

Karta může mít, samozřejmě jako cokoli jiného i negativný význam. U blázna je to především zbrklost a přílišná dychtivost, která může být předzvěstí velkých ztrát. Samozřejmě, že je občas potřeba se odpoutat, ale zas na druhou stranu je nutné nebýt lehkovážný, občas je jistě zapotřebí si uvědomit, že existují jisté závazky, na které je nutno brát ohled.

Obecně význam karty

Pokud se karta blázen objeví ve výkladu, s největší pravděpodobností označuje nový start, nový začátek a otevřené možnosti. Jestliže tak jako tazatel stojíte před výzvou, tato karta vám dává v jednání zelenou. Není však zaručeno, že to nové, co okusí tazatel, bude mít dlouhodobé trvání.

Momentálně jsem online (Na Vaší otázku odpovím do 5 minut.)

Kartářka Renáta - Věštírna a věštění budoucnosti

Znamení Lev
Specializace Magie, tarotové karty, kyvadlo
Zaměření Věštění budoucnosti

Otevřte dveře k bráně osudu, zastavte se a hleďte na Váš budoucí život. Mé jméno je Renáta a věštění budoucnosti a pomoc lidem je pro mne životním posláním. Společně nahlédneme do Vaší blízké i vzdálenější budoucnosti.

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a otázku na číslo 903 55 60

Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60

Zašlete mi SMS ve tvaru ESOTERIKA datum narození, jméno a Vaši otázku na číslo 903 55 60 Zavolejte mi na číslo 906 90 01 02 a zadejte mojí linku 60

Moje stránka, otázky a ohlasy

Podobné články

Výklad tarotu královna mečů

Sedmdesát osm karet tarotových slouží k výkladu budoucnosti a odpovídání na zdánlivě svízelné otázky situací, které v životě mohou nastat. Lidé se na karty obrací nejčastěji v zoufalství, ale někteří i pravidelně. Každý si názor na karty může utvořit vlastní, ale fakt, že se používají několik stovek let, hovoří jistě dost jasně.

Karty Tarotu

Populární věštba z tarotových karet není nic nového na scéně. Existuje již po mnoho století, předpokládá se, že první karty Tarotu vznikly zhruba v polovině čtrnáctého století, prvně na jihu Evropy, v Itálii, a odtud pak putovaly do celého světa. Nejstarší tarotové karty na světě pochází z poloviny patnáctého století, což je úctyhodný věk.

Oblíbená barva a osobnost

Otázka na oblíbenou barvu skýtá nejen to, jaké barvě dává jedinec přednost, ale dost také poukazuje na vlastnosti a charakteristiku osobnosti. Barva, které dáváme přednost, ukazuje třeba i na naše slabé, nebo silné stránky, i to, jak řešíme situace, nebo se snažíme, a mnoho dalšího. Každá barva má své specifikum, své vyzařování a to, kterou zvolíme jako svoji oblíbenou, může hodně vypovědět o povaze.